Skip to content

125083_grande

Medicinsk Microneedling

Reducera rynkor, ärr och hudbristningar – en behandling där resultatet är permanent!

Microneedling ger upphov till tusentals oerhört små nålsticksskador i den behandlade hudvävnaden. Var och en av dessa nålsticksskador startar en normal läkeprocess i den skadade huden och leder till att kollagen och elastin nybildas i dermis och en tjockare epidermis bildas som följd av den ökade cellomsättningen.
En enstaka nålsticksskada leder inte till någon märkbar kollagenbildning, men tillsammans gör de tusentals, mycket små skadorna att kollagen nybildas i ungefär samma omfattning som vid laserbehandlingar. Upprepade microneedling-behandlingar gör att nytt kollagen och andra viktiga hudkomponenter bildas gradvis till dess att nedsjunkna ärr och djupa linjer fyllts igen.

Alla sår, från större hudtrauman till mycket små skador läker på samma sätt – i tre grundläggande steg.

:

 

 

Steg 1: inflammation
Rollerns mikronålar tränger endast igenom epidermis och lämnar överhuden intakt med mikroskopiska perforeringar som läker snabbt. När mikronålarna passerat epidermis gör de små nålstick i Dermis och orsakar oerhört små, lokala sår och nålsticksblödningar som triggar igång det första inflammatoriska steget i läkeprocessen.

.
Fas I – Hemostas
Kapillärerna i dermis har skadats, vilket gör att blodceller och vätska läcker ut i den omgivande vävnaden. Det skadade blodkärlet dras initialt samman för att minimera blodflödet som ett direkt resultat av adrenalinfrisättningen. Blodplättarna börjar fästa sig i kärlväggen vid skadan och frisätter kemotaktiska (små kemiska molekyler) och tillväxtstimulerande faktorer. Dessa initierar infiltration av andra blodplättar, leukocyter (vita blodkroppar) och fibroblaster.

.
Fas II – Immunrespons
Migrerande makrofager (vita blodkroppar) och leukocyter (immunceller) förstör eventuella bakterier och rengör såret från cellavfall. Makrofager frisläpper också en mängd tillväxtfaktorer som lockar till sig andra celler som behövs för att reparera vävnaden (kemotaktiska ämnen). Makrofager ansvarar också för att konvertera stora makromolekyler till mindre molekyler (aminosyror, sockerarter) som är essentiella för att reparera vävnaden.

.

Steg 2: proliferation
När blodkärlen skadas av nålsticken uppstår måttlig vävnadshypoxi (den skadade vävnaden får inte tillräcklig syretillförsel). Fibroblaster reagerar på den låga syrenivån genom att tillverka mer ”angiogenetiska” tillväxtfaktorer, till exempel VEGF, som när cirkulationen rubbats stimulerar bildningen av nya blodkärl för att återställa syretillförseln. Under tiden bildas också prokollagen mRNA, men den nya kollagensyntesen stimuleras inte innan blodkärlen nybildats eftersom syretillförseln är nödvändig.

.

Re-epitelialisering (den naturliga uppbyggnaden av huden) äger rum inom några timmar efter microneedling-behandlingen på grund av keratinocyternas migrering (och inte celldelning).

När keratinocyterna har fäst börjar de producera de byggstenar som saknas för att återställa det basala membranet med laminin (tunt lager) och kollagen typ IV och VII. Några dagar efter sårbildningen börjar keratinocyterna föröka sig, vilket gör att epidermis blir tjockare och det yttersta hudlagret formas. I dermis förflyttar sig fibroblasterna till den skadade vävnaden och bildar främst kollagen typ III och elastin samt proteoglykaner, glykosaminoglykaner (GAG) och andra extracellulära matrixkomponenter.

.

Steg 3: MOGNAD (Ombildning av vävnad)
Kollagen III är den huvudsakliga formen av kollagen som produceras i den tidiga sårläkningen och det lägger sig i de papillära och övre retikulära skikten i dermis, precis under epidermis basallager. Cirka fem dagar efter microneedling-behandlingen har fibronektinmatrixen återbildats och under de kommande månaderna ersätts kollagen typ III gradvis av kollagen typ I, som ger huden ökad elasticitet och styrka. Detta kan kliniskt uppfattas som att huden stramas upp. Ombildningen av vävnad kan pågå i upp till ett år, och i vissa fall längre än så.

:Medik8-SkinR�lla-Microneedling-2

 

:

Ansikte……1795:-

Hals…… 1795:-

Ansikte och Hals…… 3295:-

Dekolletage……2295:-

Händer……1595:-

Konsultation …..300:-
(Denna avgift får man i retur vid sin första behandling)